Undervisere

EQUI-YOGA er kurser udviklet i samarbejde mellem yogaunderviser Maria Bundgård og dyrlæge, hestekiropraktor og Ph.d. Tone Lygren. Begge deler vi stor kærlighed til vores arbejde med henholdsvis heste- og menneskekroppen, og begge tror vi på, at ægte stabilitet bygges op nedefra.

Læs mere om Tone på www.equi-librium.dk og Maria på www.justyoga.dk

  10887681_10155061981120501_2013102243_n  10884646_10205399822975884_1230773549_n

FILOSOFIEN BAG EQUI-YOGA

Vi ønsker at uddanne heste- og menneskekroppen til at være stærk, smidig og adræt – ikke bare i dag og i morgen, men hele livet. Det væsentlige i vores arbejde er, at hvert eneste skridt i den rigtige retning tæller. Rytterkroppens indvirkning på hestens arbejde er enorm, og med udgangspunkt i både menneskets og hestens biomekanik undersøger vi, hvordan vi støtter hesten bedst muligt i sin uddannelse. Vores ønske for rytteren er ikke at være atlet som 80-årig, men at have en krop, der – så længe som muligt – kan være en god rytterkrop med alt, hvad det indebærer!

Det, vi ved i dag, er måske ikke længere gældende i morgen. Det bedste, du kan gøre for din hest er at være åben og mærke efter, hvad der virker for netop dig og din hest!

“Som rytter har jeg oplevet min krop blive stiv og stram med tiden. Det kan blive svært at sidde dybt i sadlen på grund af de ufleksible hofter, og tit bliver det svært at følge ridelærerens instruktioner om at trække maven ind og løfte brystkassen op samtidig. Ridning og staldarbejde styrker kroppen – men man bliver ikke smidiggjort. Mange ryttere kan ikke længere nå sine tær med strakte ben – hvilket også giver sig udslag i begrænsede koordinative evner på hesteryggen. På grund af den ofte svage kernemuskulatur oplever mange ryttere desuden til tider mere eller mindre alvorlige smerter i ryg og lænd på grund af  den deraf manglende evne til at følge med travbevægelserne. For mig er yoga for rytteren som vand for en ørken – det tilfører præcis hvad min krop skal bruge for blive holdbar og skadesfri gennem fornyet balance mellem styrke og smidighed!”

- Tone Lygren